dijous, 21 de novembre del 2013

PARADETA MERCAT BUENOS AIRES REOCILLADA SIGNATURES 23/11/13 10-12 HORES






Hola , el proper dissabte dia 23 de novembre estarem amb la PARADETA DE LA PLATAFORMA , al mercat del Buenos aires EN HORARI DE 10 A 12 HORES,  recollint signatures per la defensa dels serveis públics i en contra de la reforma de les administracions locals proposada pel Partit Popular.
També ens acompanyarà la PAH del Baix Llobregat Nord i els Iaioflautes.

Per tant us esperem allà per que signeu tots/es  #ESPUBLICSALVA-HO

PLATAFORMA MOVIMENT SOCIAL MARTORELL

 NO A LA REFORMA LOCAL
Els teus Ajuntaments estan en perill. Defensa’ls!
El projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals que el govern del PP vol endegar a corre-cuita i sense debat públic, és el més gran atac que s’ha produït en democràcia als nostres serveis municipals. Si la Llei s’aplica desapareixeran o es veuran greument deteriorats, entre d’altres, els serveis socials i culturals d’atenció a les persones:
 Centres cívics.
 Centres residencials i ajuda domiciliària per a la gent gran.
 Programes esportius.
 Programes de insercions pels joves.
 Atenció a les dones maltractades.
 Oficines de informació al consumidor.
 Escoles de música.
 Escoles bressol.
 Programes locals per millorar l’aplicació de l’ensenyament.
 Hospitals de titularitat local.
 Serveis de neteja viària i els de recollida d’escombraries.
 Vigilància de les condicions mediambientals.
 Transport públic urbà.
 Promoció i dinamització econòmica

I això succeirà perquè es treu als Ajuntaments les competències sobre aquestes matèries per passar-les a les Administracions autonòmiques, sense cap garantia de continuïtat no tan sols de la qualitat sinó de la mateixa prestació del servei.
S’encomanen la gestió de molts serveis municipals a les Diputacions Provincials, institucions amb molta menys legitimitat democràtica, proximitat, eficàcia i eficiència. Per contra no només no s’enforteixen els mecanismes de cooperació i coordinació entre municipis com les mancomunitats i consorcis, sinó que se’ls afebleix i obstaculitza.
En defensa d’aquest projecte de llei s’abdueixen raons econòmiques que són falses ja que les administracions locals tenen superàvit en el seu conjunt, i només són responsables del 4% del deute públic. La realitat és que es vol condemnar als ajuntaments a la penúria econòmica o a la inactivitat al no preveure mesures per enfortir les hisendes locals, ni una distribució dels ingressos de l’Estat amb criteris que anteposin l’atenció i proximitat amb la ciutadania.
A més a més com a conseqüència de la seva aplicació no només es precaritzaran les condicions laborals de les persones que treballen als ajuntaments sinó que centenars de milers d’empleats públics es quedaran a l’atur.
Aquest projecte que ha estat ideat i ordenat des de l’oficina d'un ministeri llunyaníssim del món municipal, està impregnat d’una ostensible voluntat recentralitzadora.
Es vol limitar l’autonomia municipal buidant de contingut les administracions més controlables i més properes a la ciutadania, i les que més han afavorit la seva participació. I no es té en compte les competències sobre l’administració local de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.
Aquest projecte de Llei de Reforma de l’Administració Pública, com el de la LOMCE, o com les mesures que s’estan prenent sobre el sistema de Salut o sobre les pensions, són un greu atac a la democràcia que vol restringir directament els serveis públics essencials, que són aquells que garanteixen l’exercici de drets bàsics en condicions d’equitat per a la ciutadania.
NO AL PROJECTE DE LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada